Fröknäcke - Glutenfritt
Det här fröknäckebrödet är så gott och nyttigt,!!
Går att både smula över sallad eller ha god färskost på, Bra att alltid ha i brödlådan.
Glutenfritt dessutom !!
Jag måste ju bara tipsa om detta fantastiskt goda fröknäckebröd! Säkert vet flera utav er receptet men ändå någon som frågade och givevis skriver jag det igen
De är den nya favoriten här hemma och de är nästan farligt goda.
HÄR kommer alltså receptet som jag lovade er
Glutenfrittknäcke med frön !!
Ingredienser:
2 dl Majsmjöl
1 dl Pumpakärnor - pumpafrön
1 dl Sesamfrön
1/2 dl Linfrön
1/2 dl Rapsolja
2 dl Kokhett vatten
Flingsalt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader
Blanda alla ingredienser utom flingsaltet i en bunke.
Rör ihop allt till en smet
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten
Lägg ett annat bakplåtspapper över och tryck ut eller kavla ut degen till kanterna till ett tunt fint lager över plåten
(Tänk på att inte trycka sönder alla fröer med kaveln, var lätt på handen.)
Ta bort pappret och strö flingsaltet över smeten .
Grädda mitt i ugnen ca 60-70 min eller tills brödet känns torrt .
Bryt i bitar och förvara sen i en lufttät burk.
(Man kan oxå skära med kniven innan man sätter in i ugnen för att få de bitar man vill .)
Lycka till !!
Fröknäckebröd är en stor favorit!
I morgon ska jag äta dessa läckerheter med lite goda ostar. Passar utmärkt till maten
eller att knapra på som nyttigt godis. Jag bakar de ofta och
mycket. Har fått lite smått dille på det just nu ha ha
eller att knapra på som nyttigt godis. Jag bakar de ofta och
mycket. Har fått lite smått dille på det just nu ha ha
Nu blir det lite gott Te och lite mera knäcke här tror ja
Det ser verkligen jättegott ut med osten på men jag gillar ju inte frön i bröd... Men det kanske är gott :)