På efterfrågan

 
 
Gokväll i stugarna Halloj där !! 
 
Efter samarbetet igår frågar fina Åsa  ( Naltasblogg )om receptet 
Men Gulle... Sjääälvklart ska du få det 
❤❤
 
Kommer här :
 
Pastan är ifrån Benjamins recept på Carbonara
 
  • 400 g pasta, t ex tortiglioni
  • ca 200 g griskind, eller pancetta
  • 120 g pecorinoost
  • 2 ägg
  • 4 äggulor
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja, till stekning
  1. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten på spisen.
  2. Skär bort ev svål på fläsket. Skär fläsket i mindre bitar.
  3. Riv pecorinon. Vispa ihop ägg och äggulor. Blanda ner osten. Vispa fluffigt.
  4. Stek fläsket krispigt i en stekpanna utan fett. Tillsätt nymalen svartpeppar. Tillsätt lite av stekfettet som bildats i pannan i ägg- och ostblandningen.
  5. Koka pastan al dente, häll av pastan men spara lite av pastavattnet, ca 3 dl.
  6. Blanda ihop pastan med fläsk samt ägg- och ostblandningen. Späd med pastavattnet till en krämig konsistens.
  7. Toppa med nymalen svartpeppar vid servering.
 Trodelidooo Vassegoo 😁😆
 
 
Nu blir det lite kvällsträning här 
Ta hand om er 
På återseende och vi hörs i morg igen hoppas jag 
 
Kramar & Kärlek 
 
 
 
Publicerat i Allmänt / Recept
Taggar: food / mat / recept
#1 / / Netti Starby :

Mums vilket smarrigt recept. Kramis <3

#2 / / åsa:

Go morgon, minus 12 och det ska komma mer snö framemot förmiddagen.
Griskind har jag aldrig sett på de två lokala mataffärer jag har tillgång till, brukar Du använda griskind?
Tack för receptet 😃
Kram

gris

#3 / / lisa:

Låter jättegott. Tack för receptet :)
ha en fin helg kram

Svar: kommer inte in på din heller
Ullie Webersköld

#4 / / lisa:

Har rensat casheminnet. Kolla om du kommer in nu på min blogg :) kram

Svar: nope
Ullie Webersköld